Българка с голям успех в световен мащаб! Лиза превзе корицата на италианската библия „Вог“!

Елизабет Кайн

22-годишна българка стана част от италианската модна библия „Вог”. Елизабет Кайн стана звезда в Италия, след като се оказа на корицата на списанието за декември 2018.

Тя е забелязана от стилистите на модното издание, след като представя свои модели на седмицата на модата в Лондон.

Успехът на Лиза започва преди месеци, когато е избрана от университета си да участва в седмицата на модата в Англия. След това е поканена да стане част от лондонски шоурум, който събира следващо поколение дизайнери.

Благодарение на контактите, които получава, колекцията й е избрана от стилистите на модната библия.

Българката споделя, че създаването на една дреха е дълъг процес, който включва креативност и математика.

За последното й помага и Софийската математическа гимназия, която е завършила преди години, пише „България днес”.

Палтото, което е заснето за „Вог” се състои от 600 парчета, сглобени ръчно, за да се постигне крайния ефект. Красавицата разделя живота си между София и Лондон, където учи и живее.

Страстта си към модната индустрия развива заради възможността да създава изкуство чрез дрехи.

„Не си спомням момент от живота ми, в който модата да не е играла важна роля”, споделя Лиза. Тя добавя още, че черпи вдъхновение от всичко, което я заобикаля.

В момента Кайн развива собствена марка, която цели да предлага на клиента възможност чрез 3D софтуер да се вижда крайния резултат, преди да е готов продукта. Целта е да се елиминира голяма част от текстилните отпадъци, а работата между клиент и бранд да е по-лесна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ