Денят на големите грешки

Бойко Борисов

Днес е денят на големите грешки. От близо седмица България се тресе от имотни скандали с хора, които са на ключови управленски нива.

Ситуацията праща пределно ясен сигнал за промяна в обществото ни. Ако някой реши, че от снишаване пред проблема ще спечели, то той ще сгреши.

Верен на политическия си усет премиерът Бойко Борисов от дни методично получава оставките на всички замесени в скандала с евтините апартаменти. Това не са само политици от ГЕРБ като Цецка Цачева като правосъден министър, но и от представителя във властта на Обединени патриоти – Красимир Първанов, който се раздели с поста на заместник – енергиен министър.

На последната сбирка на актива на ГЕРБ Бойко Борисов заяви: „ако не ви светне червена лампа, то аз ще ви светна синя“. Събитията от последните дни ясно показват, че заплахата вече ясно е чута ясно не само в управляващата партия, но и в коалиционните ѝ партньори.

Публикувано във факти.бг:
последствие за партията.

Подготовката за изборите ще се води от Томислав Дончев, а медийните изяви – от Георги Харизанов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова гледа „водевила за евтините апартаменти на властта“ зад пердето на „Позитано“ 20. Вярна на стила си тя обяви, че няма да връща партията в парламента за гласуването на оставките. Така за пореден път левицата се лиши от легитимни механизми „да се върне в мача“. Темата за корупцията трябва да се обсъжда в пленарна зала. Обществото не иска корупция. Ролята на опозицията е да представя визии как тя може да се справи с този бич. Бягането от дебат ще накара избирателите на левицата да се огледат за нови опции за своето политическо представителство.

В навечерието на европейските избори много лесно може част от гласовете, които традиционно гласуват за червената листа, да се прелеят към Ангел Джамбазки например. Представителят на ВМРО в Европейския парламента много по-рано от Корнелия Нинова се обяви срещу Истанбулската конвенция и бежанците.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев показа на „Позитано“ 20 урок по лидерство. В понеделник всичките европейски депутати от БСП бяха строени и гласуваха срещу проекта „Мобилност“.

Ден по-късно Корнелия Нинова отказа за пореден път да влезе в парламента. Битката срещу корупцията се води на всички нива – от малкия човек без имунитет, който казва „не“, до депутата, който има имунитет, за да се бори с корупцията с промени в законодателството и ясни позиции.

Отказът на Корнелия Нинова да отстоява в парламента последователна лява политика срещу корупцията ще принудят избирателите да пратят БСП извън властта.

Днес е денят на големите грешки…, но и на голямата надежда….

Обществото ясно показа, че няма да търпи самозабравилите се политици и ги перна през ръчичките. Управляващите ще спечелят, ако покажат, че не разпъват чадър над провинилите се…. Опозицията ще загуби, ако само чака народната любов като калесана мома на мегдана…

Факти


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ