Хекимян разгледа отвътре луксозния блок с евтини апартаменти за политици и онемя (Снимки)

4

С никого не бях говорил преди да вляза в деловодството на Министерски съвет. Категорично не, не съм говорил нито с премиера Борисов, нито с председателя на НФСБ Валери Симеонов. Не съм обсъждал с когото и да било подаването на тази оставка. Това заяви пред bTV Красимир Първанов, който подаде оставка като заместник-министър на енергетиката заради скандала с апартаментите.

„Точно преди 10 години съм закупил жилище от същата тази фирма, което е малко по-нагоре. Всеки ден, отивайки на работа, съм минавал покрай този строеж. Това ме е навело на мисълта да си купя още едно жилище“, обясни Първанов.

Той посочи, че когато е решил да си купи апартаментите, той е бил приет в офиса на фирма „Артекс“ и разговарял с управителя Пламен Мирянов.

Първанов заведе водещия на сутрешния блок Антон Хекимян в във въпросния апартамент на ул. „Тинтява“, непосредствено до „Цариградско шосе“ в София.

„Много луксозно изглежда, с мрамор, интериорът е впечатляващ“, констатира Хекимян, опипвайки стените в коридора на блока.

Първанов му показа 3 празни спални и банята в апартамента. „Нормално жилище 150 квадрата. Виждате, че спалните са нормални 240 хил. лв.“. Той отрече да е крил данъци и да е давал допълни пари в брой.

На въпрос какво ще прави след оставката, бившият министър отговори, че се занимава с енергетика. Той посочи, че притежава ВЕИ дружества.

Признавам, че е сгрешил като е влязъл в политика, „дотолкова доколкото струва един политик. Видяхте, за дни можеш да бъдеш омерзен отгоре до долу.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ