Цигани изнудват жена да плати „поддръжка” за гроба на съпруга ѝ, тя им отказа и те отмъстиха жестоко (Снимки)

4

Брутална и изключително потресаваща история, показваща докъде е стигнала арогантността на гробари-мародери, ни разказа наша читателка. Действието се разиграва на Централния гробищен парк в София, където възрастната дама, с достойна професия, е преживяла най-големия си ужас в живота – била е изнудвана от ромска банда и след като е отказала да плати, гробът на съпруга й е осквернен, пише „Флагман“.

Изданието запазва самоличността на жената в тайна, заради страха й, че ще има ново нападение над тленните останки на мъжа й. Тя е пуснала сигнал във Второ РУП София. Предостави и документи и снимков материал. Част от тях са скрити заради лични данни, но може да бъдар предоставени в автентичния им вид на разследващите органи.

Ето какво разказва дамата, която след случилото се едва се държи на краката си.

„Преди няколко дни отидох, за да почистя гроба на съпруга ми. В един момент към мен се насочиха трима млади мъже от ромски произход. Започнаха да ме разпитват дали не искам да ми подновят паметната плоча, да сложат нова облицовка на гроба, но след като им отказах, те станаха много агресивни. Предупредиха ме, че можело да им платя, за да пазят гроба, защото вечер по думите им, бродели мародери и вандали, които трошели всичко наред. Имало няколко подобни инцидента, казаха те. Започнаха да ми говорят, че е хубаво и след смъртта си да се погрижа за съпруга ми. Така щяла съм да покажа, че го уважавам. Не си тръгваха, ставаха все по-настоятелни и реших, че е време аз да си отида и да се върна след ден, когато да си довърша работата на спокойствие.

Отидох си, но на следващия ден видях ужасяваща гледка! Гробът на съпруга ми бе осквернен, виждаше се дори ковчегът. Едва не припаднах, не можех да повярвам, че е истина. Сринах се! Губят ми се няколко минути, защото не можех да повярвам, че нещо подобно се е случило. В този момент към мен дойдоха същите лица. И ми казаха:”Предупредихме те, нали?!”.

Започнаха да ми говорят врели-некипели. Имало некрофили, крадци, ако не съм покриела гроба на съпруга ми някой щял да изрови тялото му. Той почина преди години не ми се мисли какво е останало от него! Не можех да понеса повече. Те пак ми предложиха услугите си, казвайки, че ако им платя за възстановяването щели да „пазят” безплатно. Разбрах какво става и поисках телефон за връзка, уж да си помисля, а всъщност да го дам на полицията. Те ми дадоха не само телефон, а и хвърчаща оферта с две имена на човек, два телефонни номера, както и име на фирма. Шокирах се като видях сумата под „офертата” – 4700 лева! И се запитах колко хора са платили подобни пари, колко човека са изпаднали в такава абсурдна ситуация? Чрез Вас моля полицаите и прокуратурата да заловят тези лица, да прекратят тази практика, защото извършат жестока гавра с паметта на починалите хора“.

Фирмата, която от офератата е регистрирана на лице, което живее на ул.”Стара воденица” в София – в сърцето на ромско гето. Изданието се опитало да се свърже с някой от двата телефона. Единият бил изключен, а на другият вдигнало лице, което твърдяло, че няма нищо общо с Венци З.,посочен като човек за контакт на този номер. „Имам го отскоро. Не знам кой е този Венци, не го познавам!”, категоричен бил неизвестният мъж, който бързо решил да затвори телефона.

Това е офертата на фирмата. Забележете сумата – 4700 лева! След подадения сигнал в полицията единият телефон е изключен, а на другият отговаря лице, което твърди, че няма нищо общо с фирмата.

Фирмата е регистрирана на лице, което живее на тази улица – в сърцето на ромско гето.

Tова е изкъртеният бетон и паметната плоча. За по-голяма драматичност и силно емоционално въздействие вандалите са изровили гроба, за да се види ковчега.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ