Разкритие: Убиецът на 22-годишната Мария бил от страховития клан Бенджооларите!

Полиция и лента

В Стара Загора бе открит трупа на циганка, а малко след това бе задържан и убиецът. Тялото е на млада жена, карана да проституира от мъжа си.

Жената всъщност е майка на 5-годишно дете в жилище на улица „Витоша“ в циганския квартал „Лозенец“. 22-годината Мария от фамилията Рибкоолар има 5-годишен син, чийто баща Тодор я ревнувал непрекъснато и я заплашвал с убийство от затвора. Там той до скоро излежавал присъда за опит да нарани с брадва съседка, направила му забележка, разказва Гита, лелята на малкия Демир, пише „Телеграф“.

В нощта на 23 срещу 24 март Тодор се върнал доста пиян, от вратата се скарал с бабата и лелята, напъдил детето да спи при тях и прибрал Мария в тяхната си „къща“. По някое време се чули викове, след това всичко утихнало. На сутринта в неделя Гита пратила Демирчо да повика майка си. При вида на потъналия в кръв труп малкият се разпищял. Всичко в стаята на Тошо и Мария било оплискано в кръв, ножът бил захвърлен до спалнята, едно от пердетата на прозореца била откъснато и по него също имало кървави следи. Намерили убиеца сврян под леглото в къщата на родителите му. Първоначално майка му отричала да го е виждала, но полицейското куче надушило следата и бил арестуван.

„Тодор или Таир, както е ромското име на убиеца, е от рода на Бенджооларите, всички са едни такива дребни, нисички и набита, ама много люти и все налитат на бой. От много време се дрогираше, беше на пико, мина на някакви кристали, напоследък май и с по-тежка дрога се друсаше…“, коментираха близките на убитата жена.

От Рибкооларите са категорични, че Мария не е била проститутка, по думите им жената не работела, грижела се за синчето си, разчитала на детските, които получавала от социалните. Според тях клевета било, че са сред уличните дилъри на наркотици, пускали такива слухове завистници. Сравнително хубавата им къща била построена от спестявания от работа в Гърция.

Тодор се запознал с Мария, докато тя била ученичка. Направили голяма сватба, по онова време мъжът все още не бил посегнал към наркотиците и дори работел по строежите. После нещата се объркали, Таир все по-често оставал без работа, напивал се, пропушил канабис, после се обърнал и към синтетичната дрога. За щяло и нещяло пребивал Мария, а от затвора излязъл съвсем пристрастен към наркотиците.

При огледа на мястото на произшествието в квартал Лозенец са иззети нож, дрехи и част от одеялото със следи от червеникава течност. Назначени са и се извършват експертизи – съдебномедицинска на пострадалата, дактилоскопна експертиза и ДНК експертиза, разпитват се свидетели, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Тодор В. е обвиняем за умишлено убийство и е в ареста за 72 часа. Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 10 до 20 години.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ