Проф. Михаил Константинов посочи грешките на Цветан Цветанов!

Михаил Константинов

Решението на Цветанов се очакваше, то беше и най-логичното. Това заяви политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

„В парламентарен аспект той просто ще бъде заместен. Загубата в случая е в неговия опит като парламентарист, което може би ще заскърца кворума. Да, Цветанов допусна грешки, но не говоря за апартаментите му. Говоря за историите с преференциите, с опрощаването на дълговете на вероизповеданията“, коментира проф. Константинов пред БНТ.

По думите му, сега Цветанов ще има повече време да работи по организацията на изборите. „Какъв ще е резултатът, предстои да видим“, добави той.

„Вижте, цялото ръководство на БСП е с евтини апартаменти, тоест същата работа като при управляващата партия. Има обаче нещо друго – при тях водач на листата е човек със свален имунитет. На практика ние изпращаме депутат със свален имунитет, което досега не се е случвало в историята на европейските избори“, посочи математикът.

Според проф. Константинов е здравословно, когато една партия минава през подобни сътресения, защото трупа повече опит в политиката.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ