Политолог обясни какъв позитив за ГЕРБ е оставката на Цветанов!

герб

Правилна стъпка направи Цветан Цветанов, като обяви, че напуска парламента след скандала с евтините имоти на политиците, в който и той беше замесен. Това коментира доц. Стойчо Стойчев – доктор по политология и преподавател в СУ. 

„Това решение може да стане позитив за ГЕРБ, понеже той обясни, че действията му са законни, прибирането му зад политическата сцена до голяма степен ще се възприеме позитивно”, каза още той пред bTV.

Той коментира и оставането на Цветанов в партията: „За да бъде изключен оттам, трябва да се докаже, че има някакво престъпление, така че смятам за правилно оставането в ГЕРБ”, обясни доц. Стойчев.

Според него това ще успокои обществото, понеже като партиен работник той няма да привлича голямо внимание.

„Оставането му в партията няма отношения с нещата, които прави в публично качество”, каза още той. Според Стойчев няма разлом между Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Той бе категоричен, че мнението, че без Цветанов няма да се събира кворум е несериозно, понеже означава, че останалите от управляващата коалиция се отказват от лидерските си функции.

„Не мисля, че Томислав Дончев е тръгнал да се възползва от ситуацията, за да извлича позитив. Както Цветанов, така и Дончев си имат различни ниши в ГЕРБ и са доволни от позициите, които имат. Не смятам, че ламтят за повече. За всички е ясно кой е авторитет в тази партия. За всеки е отделено някакво място, в което да се разгърне. Нито му е отесняло на Дончев полето, нито на Цветанов”, коментира още той.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ