Бойко Борисов каза тежката си дума след „Апартамент гейт“: Вярвам на Цветанов, в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар

Бойко Борисов

Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. Това каза премиерът и лидер на партията Бойко Борисов ден след отстраняването на Цветан Цветанов от шефските постове в парламента. Но бе категоричен, че вярва на заместника си в партията.

„Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да й свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. Нали са гласували за него два многомандатни избирателни района. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някой от БСП, те излизат и викат: Ние сме единни и застават там. Ти правиш точно обратното”, разказа Борисов. Като тежко решение за раздяла той посочи и Цецка Цачева, която от години била в ГЕРБ.

Аз му вярвам, заяви Борисов за Цветанов. Но 7 дни нямаше медия, не ги упреквам, за разлика от президента Тръмп, която да не държа тази тема от сутрин до вечер. Дали департаментът на САЩ ще излезе с подобен доклад за свободата на медиите там, когато президентът им каже, че те създават фалшиви новини и са вражове на народа. Представете си български политик да каже това и какъв доклад ще очакваме, попита премиерът. И разказа, че покрай този скандал не се дава публичност на добрата новина, че кредитният рейтинг на България продължава да се вдига, както и преборването на пакета „Мобилност“.

По-тежки санкции от тези не мога да си представя, коментира Борисов. „Дали колегата Цветанов остава в ГЕРБ е работа на структурите и те си го искат. Партия ГЕРБ припознава Цветанов като един от важните хора“, допълни премиерът.

Това е мое право, така съм преценил и направил, отсече той. И определи като „абсолютна лъжа и 100% фалшива новина“ тезата за приятелски огън срещу Цветанов. През цялото време съм си говорил с колегите, всички сме страдали от тази скандал, разказа той.

„Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не”, посочи Борисов. И каза, че ще му е интересно да види нотариалните актове и на другите живущи в сградата на Цветанов.

Ние създадохме ГЕРБ, за да бъдем различни. Дори и за съмнения, дори само за морално усещане, че нещо не е наред, взимаме мерки, каза още Борисов. И обясни, че Вежди Рашидов има фирма за търговия, купува и препродава апартаменти, това му бил бизнесът.

За Лозан Панов пък каза, че всеки трябва да погледне собствената си къщичка, но остави на медиите да го коментират.

Като има подобен скандал, трябва да се понесе отговорност. Ние понесохме на всички нива, каза Борисов.

Факт е, че остава много неприятно впечатление от обществото. Няма значение коя е причината, но ние демонстрираме, че носим отговорност, допълни той.

Винаги съм се плашил от приятели и съм казвал, че нямам приятели, коментира още премиерът. Освен мен, репликира го стоящият до него Владимир Кисьов от СДС. Той затова и си направи отвод, засмя се премиерът, визирайки оттеглянето на Кисьов от евролистата на ГЕРБ след споразумението между двете партии.

Оставките и новите назначения ще се гласуват утре сутрин. Борисов обяви, че ще даде няколко задачи на новия министър на правосъдието и първата ще е още юни да падне мониторинговият механизъм над България.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ