Жега около Арабаджиеви! Спецпрокурори атакуват техни бушони в Пловдив!

вълчо арабаджиев

Екшънът около арестуваната в Барселона фамилия Арабаджиеви се пренесе с пълна сила в Пловдив. В Града под Тепетата преди минути започва операция на Специализираната прокуратура срещу техни приближени, за които се подозира, че са им помагали в данъчните афери.

Магистратите претърсват апартаментите и офисите на приятелите на Ветко и Маринела в търсене на доказателства срещу данъчната система на държавата.

Не е изключено да се стигне до повдигане на обвинения и арести.

Припомняме, че Арабаджиеви бяха арестувани на 7 март в Барселона в имението на известния столичен играч Георги Семерджиев-Жоро Шопа.

Няколко дни по-късно двамата са били преместени в Мадрид и изправени пред дежурен съдия от Аудиенсия насионал. Съдията – Сангято Педрас, е разпоредил да останат зад решетките до делото по екстрадицията им.

Ако испанските власти допуснат екстрадицията им, Арабаджиеви ще бъдат изправени пред българската специализирана прокуратура, която ги издирваше близо половин година с Червената бюлетина на Интерпол.

От няколко месеца техния син Вълчо Арабаджиев се намира в ареста, след като Апелативният специализиран съд отмени пускането му под парична гаранция от 20 000 лева, която бе определена от първата инстанция.

Източник: „БЛИЦ“


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ