Борисов съобщи дълго чакана вест

Бойко Борисов

През юли 2019 г. ще получим покана за чакалнята на еврозоната. Това съобщи по време на икономически форум, организиран от германо-българската индустриално-търговска камара премиерът Бойко Борисов.

На форума министър-председателят коментира и излизането на Великобритания от Евросъюза. „Ако някой си мисли, че Брекзит е от другата страна на Европа и нас не ни касае, много се лъже, сътресенията ще бъдат изключителни тежки ако няма договор“, заяви той, цитиран от „Фокус“.

„В България имаме много важни теми и Брекзит много не ни касае, но действително Европа се тресе в тази ситуация, защото 1000 дни минаха, по най-важните теми няма разбирателство. Моето мнение е, че няма и да има разбирателство“, отбеляза той. „Една от най-мощните икономики Великобритания се тресе, и някой който си мисли, че Брекзит е далече от другата страна на Европа и нас не ни касае, много се лъже – сътресенията ще бъдат изключително тежки“, обясни Борисов.

„Всички ние чакаме 12 април, защото всички колкото и да изглеждаме оптимисти пред камерите – строят митници, назначават митнически служители, подготвят се КПП-тата. Всички наши министерства се готвим за Брекзит без договор. Последиците ще са много тежки за всички. Германия е винаги тази, която плаща сметките, за това предполага, че и канцлерът най-много се тревожи“, допълни Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ