Желязната лейди, която влиза в кожата на Цветанов, си ляга с „Великия Гетсби“. Телефонът на д-р Даниела Дариткова е винаги на нощното й шкафче, звънят й 3500 пациенти

Даниела Дариткова

Кариерата на д-р Даниела Дариткова в ГЕРБ се развива интересно. Тя беше председател на Здравната комисия в парламента в първите години, а в края на ноември 2017 г. смени Цецка Цачева в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Межгдувренно катастрофира с джипа на майка си, но това не я спря. Сега поема щафетата от подалия оставка Цветан Цветанов и ще оглави парламентарната група на партията.

Един от най-значимите англоезични романи на ХХ век – “Великият Гетсби”, и мобилен телефон, на който звънят 3500 пациенти са винаги на нощното шкафче на Желязната лейди в ГЕРБ, която наследява най-горещия стол в парламента от Цветанов.

“Реших да препрочета книгата на Франсис Скот Фицджералд, след като изгледах едноименния филм. Изключително много ми харесва романът”, казва д-р Дариткова. Любопитно е, дали ще смени настолното четиво, след като се сблъска челно с Корнелия Нинова и социалистите, когато се завърнат в парламента.

Въпреки че колегите й препоръчват мобилният телефон да се държи колкото се може по-далеч от възглавницата, докторката го е поставила на нощното си шкафче, тъй като във всеки един момент може да я потърси неин пациент. “В практиката в Смолян, на която аз съм титуляр, са записани над 3500 пациенти. Не мога да си позволя просто ей-така да захвърля някъде телефона”, каза лекарката, която е педиатър. А в листата има не само пациенти от Смолян, а чак от Ардино (градът е в съседната област Кърджали).

За личен лекар д-р Дариткова са избрали и хора от Девин, Рудозем и Мадан. По време на първия си мандат като депутат от ГЕРБ в предишния парламент д-р Дариткова не се отказа от професията си и продължи да преглежда.

ДОСИЕ

Д-р Даниела Анастасова Дариткова – Проданова е родена на 28 септември 1966 година в Пловдив. Висше образование, магистър по медицина. Завършила е Санкт Петербургския медицински педиатричен институт с пълно отличие и награда Златен Хипократ. Д-р Даниела Дариткова е мажоритарен кандидат на ГЕРБ в 22 МИР – Смолян. Общински съветник от 2007 до 2009 г. в ОбС – Смолян. Областен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ – Смолян. Семейна е, с едно дете.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ