Баща налага децата си с пръчка, социалните ги изведоха от семейството

Полиция

Фрапиращ случай от Плевен с извеждане на деца от семейството им след данни за насилие. Сигналът към социалните е подаден от училището на двете деца, предава Би Ти Ви.

Преди около месец 11-годишно момиче се оплаква в училище, че баща й я е набил. Социалните извеждат детето заедно с 14-годишната й сестра от учебните часове и ги настаняват в кризисен център.

От социалната дирекция в Долна Митрополия реагират незабавно. Категорични са, че действията им са по закон и че се касае за физическо насилие в семейна среда. Освен оплакването на 11-годишната потърпевша, били констатирани и следи от физическо насилие.

Бащата Павлин Михайлов обясни, че е ударил шамар на 11-годишната си дъщеря, защото си изцапала новите дрехи. Посегнал и с пръчка. Той заяви, че съжалява, но не смята, че е лош баща. Не възпитавал децата си чрез насилие. Майка им ги е изоставила и сега той се грижи сам за тях.

Адвокатката му Татяна Кюркчиева твърди, че са нарушени правата на бащата и децата. Тя обясни, че според Европейската конвенция защитеният кризисен дом е място за лишаване от свобода. Подали са молба за свиждане, за да може той да вижда децата си.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ