Пълен шаш в парламента: Би Ти Ви купили Нова тв или обратното? (Снимка)

b285cb9bd672f32a8598e87793bb15e1

Интересна подробност от кулоарните изяви на политиците, които се отразяват от всички медии, разбуни духовете в парламента.

Докато всички отразяваха изявлението на председателя на НФСБ Валери Симеонов, един детайл изуми и политици, и журналисти – една репортерка от Би Ти Ви държеше микрофона на телевизията си заедно с този на уж конкурентната Нова телевизия.

„Би Ти Ви са купили Нова тв ли? Или обратното?“, питаха се не само журналисти, но и депутати, недоумяващи каква може да е причината са това съглашателство на двете репортерки. В публичното пространство телевизиите се представят като конкурентни и се борят за рейтинг, хвалят се коя е по-гледана. Затова въпросът как стоят нещата задкулисно шашна парламента.

Припомняме, че по официална информация бизнесмеменът Кирил Домусчиев е новият собственик на Нова телевизия, а сделката преди седмица бе одобрена официално от Комисията за защита на конкуренцията.

Би Ти Ви пък по документи се води собственост на американската компания Central European Media Enterprises Ltd. (CME), която преди ден обяви, че се продава и остава въпросът дали ще продаде и медийните си активи у нас.

Източник: „ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ