На изпроводяк Цветанов изненада Дариткова с необичаен дар!

Цветан Цветанов

Часове след обявяването на Даниела Дариткова за нов председател на парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов я изненада с букет цветя, съобщава „Дарик“.

Самият той получи прощален подарък от колегите си съпартийци – чифт маратонки.

Двамата обявиха, че запазват силната връзка помежду си, а Цветанов сподели, че с излизането си от парламента ще има повече време да подготви партийните структури за предстоящите избори.

Коалиционните партньори на ГЕРБ обаче не бяха на едно мнение за ефекта от напускането на Цветан Цветанов – лидерът на Атака Волен Сидеров обясни, че не вижда нищо драматично, за разлика от председателя на НФСБ Валери Симеонов, който е притеснен от бъдещото сработване на парламентарните групи.

Оставката на Цветан Цветанов беше внесена днес в деловодството на Народното събрание, а утре ще бъде гласувана от депутатите.

Минути след като Даниела Дариткова беше обявена от лидера на ГЕРБ за наследник на Цветан Цветанов, тя сподели, че приема това като оценка и предизвикателство:

„Никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса, ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството и, което е изключително важно, за да покажем наистина стабилност в държавата.“

От своя страна Цветан Цветанов заяви готовността си да помага на Дариткова:

„Просто връзката остава толкова силна, колкото е била и досега. Единственото, което ще имам повече като възможност във времето, когато има пленарни заседания и трябва да бъда тук, сега ще бъда в някоя поредна община, където ще правя поредната среща с нашите структури и ще може действително да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори.“

Лидерът на Атака Волен Сидеров сподели, че не вижда проблем в бъдещото отсъствие на Цветанов от парламента и увери, че мандатът ще бъде изкаран: „Нищо не се променя според мен, не виждам причини за трусове“.

Валери Симеонов от НФСБ обаче припомни значимата роля на Цветан Цветанов в съгласуването на действията на отделните парламентарни групи. И допълни: „Бих пожелал всичко най-добро на г-жа Дариткова. Цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата любов. Ще я подкрепяме тогава, когато има за какво“.

В последния си работен ден като депутат Цветан Цветанов получи специален подарък от колегите си от ГЕРБ – чифт маратонки. „Казаха, че вече със свободата, която имам, е много по-добре да продължа да бягам в този дълъг политически маратон.“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ