Волен Сидеров с разтърсващи разкрития за бъдещето на Патриотите на евровота

волен сидеров 2

Лидерът на „Атака“ и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров прави разтърсващи разкрития за бъдещето на патриотичната коалиция на евровота и след това.

„Нещата се блокират от позицията на НФСБ. Те заявиха категорично, че с „Атака“ не могат да се яват на избори, а с ВМРО не искат, тъй като те са започнали своята кампания. Такава е позицията на НФСБ. Видях и с раздразнение, че г-н Симеонов каза няколко пъти, че е така. Вероятно става въпрос за отношенията ни с Русия. Там имаме решение на лидера и партия. Имаме опасения от страна на ВМРО, че това би изолирало третата партия“, каза горещата новина Волен Сидеров.

„Да, има логика в тези сметки, но какво да направим? Заедно с ВМРО заявих, че съм готов и на такъв компромис, тъй като нямам намерение да съм в листата. Там опасението, че това ще доведе до взривове и трусове. Важното е да запазим мандата докрай. Да не драматизираме това явяване. Моите колеги от „Атака“ ми правят бележки вече, че правя много компромиси. Не може всеки да стои на твърди позиции“, допълни още патриотът.

„Коалицията в парламента, която подкрепя правителството, е друго нещо. Там дали доколко кой кого харесва остава на заден план. Тук сме съгласни и тримата, че мандатът трябва да се изкара докрай. При външнополитическите теми НФСБ намират, че с „Атака“ имат различия и то главно по въпроса за Русия, което е така. Все пак можехме да търсим някакъв мек вариант“, разкри още за отношенията вътре в коалицията Сидеров.

„Аз няма да водя листата, както и мои колеги от ръководството на партията. Приехме едно нестандартно решение. Наричаме го „Политическа академия“ и ще се излъчва от 1 до 21 април по телевизия „Алфа“. Млади хора ще се явяват на изпит. Аз ще участвам като жури. Това ще бъде един политически кастинг, един „Биг Брадър“, в който хората ще гледат тези младежи и хората ще гласуват за тях. Листата ще бъде подредена от хората, които ги изберат. Ето преференции и мажоритарност 100%“, каза друга важна новина Сидеров на въпрос на Ива Николова как ще се яви „Атака“ на предстоящите избори за европейски парламент.

„При големите партии, проблемът е, че винаги партийната централа решава. На някои от евродепутатите не им научиха дори и името. Предвиждам да има ниска активност, няма интерес към тия избори. Опитвам се по този начин да събудя импулс. Елена Йончева беше наложена от ЦК, да, как се казва сега, пленум или съвет. Беше елеминиран Станишев, стана една колизия. Това противопоставяне кой да води само и само да не е Станишев, ще навреди на БСП.

При ГЕРБ пък дадоха шестото място на Александър Йорданов, който с какъв патос ще бъде посрещнат от избирателите на ГЕРБ с възторг. Социолозите им дават изравнени резултати. Очаквам битка за имоти, кой взел пари от КТБ и кой апартамент от „Артекс“. В това време ще предлагам един лекционен курс“, заяви още за изборите Сидеров.

„Ходът на Цветанов и Борисов за оттеглянето на Цветанов е верен. В политически план Борисов действа правилно. Тук не говорим за законност, най-вероятно сделката е направена законно. Не мисля, че е нещо фатално и драматично. Даже мисля, че на Цветанов му дават героичната роля да прави избори. Да, Цветанов е двигател, той непрекъснато беше сред тях. Нека не забравяме, че един такъм двигател може да не бъде добре приет. В ГЕРБ със сигурност има и недоволни от Цветанов, които ще кажат защо трябва да прави изборите. Сигурен съм, че ще има хора, които това ще подсказват на Борисов.

Само броени дни, след като стана ясно, че ГЕРБ ще приеме СДС, на другия ден, с което дясното се лишава от един мандат. Със сигурност е предизвикало това озлобление вдясното. Какво значи „Свободна Европа“? Мои неща са се чели там, когато беше в нелегалност. Сега е на същите американски институции и служби. Цветанов е силно обвързан със САЩ и техните представители. Въпросът тук е с коя част. При Тръмп техните институции не са единни. Там имаме групировки на Сорос и Хилъри и про-Тръмп. В самата американска върхушка има битки. Нищо чудно Цветанов да е паднал жертва на тези игри. За Щатите е типично да си харчат така хората“, анализира всичко около оставката на Цветан Цветанов и оттеглянето му от парламента заради скандала с луксозния апартамент.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ