Разкриха кога Северин Красимиров ще застане пред съда

северин

Обвиненият в убийството на Виктория Маринова – Северин Красимиров, застава пред съда на 22 април, съобщава „Монитор“. В Окръжния съд в Русе в 10.00 часа е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу 21-годишния мъж.

Северин бе предаден на съд на 19 март т.г., когато бе внесен обвинителният акт след продължило пет месеца разследване, по което работиха окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова. Младият ром ще отговаря пред съда по три обвинения – за извършване на блудство, изнасилване и убийство.

За докладчик по делото е определен съдия Юлиян Стаменов. Съдебният състав ще е разширен – с двама съдии и трима съдебни заседатели. На първото заседание ще стане ясно дали обвиняемият ще се възползва от процедурата на съкратеното съдебно следствие, за да намали присъдата си с една трета. Ако делото тръгне по общия ред с разпит на свидетели, Северин може да лежи зад решетките до края на живота си.

Административният директор и водещ в русенската телевизия ТиВиЕн Виктория Маринова бе открита мъртва на 6 октомври м.г. до крайбрежната алея в Русе. Четири дни след престъплението в Германия бе задържан Северин Красимиров и върнат у нас. Той е единственият обвиняем по делото за извършване на тежкото престъпление. Разследването е установило, че друго лице не е участвало в престъплението, нито пък е било подбудител на Северин. Не са събрани доказателства, че убийството е свързано с професионалните ангажименти на Виктория в телевизията, каквито внушения тръгнаха в първите дни след престъплението.

В хода на разследването е установено, че в нощта преди убийството Северин се е веселил с приятели в ромския квартал „Селеметя“, където е употребил алкохол. Сутринта на 6 октомври е тръгнал пеша да се прибира към дома на леля си в квартал „Тракция“. Срещнал е на крайбрежната алея Виктория, която спортувала, изпитал сексуално влечение и за да сломи съпротивата й, й нанесъл жесток побой. В резултат на тежките травми младата жена е починала. В хода на разследването 21-годишният мъж е признал за извършените престъпления. В момента той се намира в затвора в Белене.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ