Цветан Цветанов с първи думи след оставката в парламента

Цветанов

Цветан Цветанов с първи думи, след като парламентът гласува оставката му да депутат. Вчера той бе заместен на председателския пост на ПГ на ГЕРБ от Даниела Дариткова. Цветанов започна срещи с парламентарно представените политически сили, сред които бе и ДПС.

„Бях предвидил да посетя председателството на БСП, но те не идват на работа. На „Позитано“ да отида, ще стане проблемно, усмихна се Цветанов в кулоарите на парламента. Той посочи, че преди всичко трябва да остане човешкото и не като се срещнат на улицата с колегите от БСП да си отправят нападки.

На въпрос на ПИК дали Цветанов ще липсва на ДПС Мустафа Карадайъ обясни, че Цветанов не излиза от политиката, така че няма защо да им липсва. Ние винаги сме твърдяли, че между основните политически партии трябва да има диалог и основният предмет на диалога трябва да е за националните приоритети, допълни председателят на партията.

Надяваме се и с Цветанов и с другите партии да имаме добър диалог, отсече Карадайъ.

Запитан дали Турция се е месила в Закона за вероизповеданията, катто вчера заяви министърът на външните работи на Турция Чавушоглу Цветанов отговори: Категорично не. В политиката всеки има правото да прави своите изказвания. Аз казвам, че не е оказван натиск върху България. Що се касае до даренията, вие знаете, че бяха заложени в началния вариант те да отпаднат. Знаете за работната среща в синода с патрирха и митрополитите. И тогава се разбра, че даренията, които се правят, няма как да бъдат приемани от църкват, ако официално отпаднат, поясни Цветанов.

Нямам информация да има такава намеса, но, доколкото знам в неделя в Турция има избори, намекна повода за изказването на Чавушоглу Мустафа Карадайъ.

Искам да ви пожелая успех и професионално да спазвате журналистическата етика. Българските граждани се нуждаят от по-позитивни неща, коментира Цветанов, обръщайки се към медиите.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ