Скандално разкритие: Държавата опростила 53 000 лева на съпруга на Дариткова

Даниела Дариткова

Новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова отказа да коментира скандала с апартаментите на хората от властта с мотива, че няма опит в пазарните отношения. Дали това направи от колегиалност или защото миналото ѝ не е безупречно?

През 2012 г. нейното име беше замесено в скандал с опрощаването на 53 000 лв. от държавата. Парите не са дарени пряко на нея, а на нейния съпруг Никола Проданов, припомнят колегите от FROGNews.

53 000 лв. са от натрупан наем за чайна в Пампорово. Областната управа в Смолян обаче закъсняла да внесе в съда иск срещу него. Дългът е опростен. Решението за опростяването е на магистратите. Мотивът – изтекла давност.

“Чиновниците са реагирали прекалено късно”, пише в мотивите на магистратите. За това време можели например да отдадат чайната под наем на друг.

Обяснението на Проданов тогава: “Не давам изявления.”

Това е втори гаф на депутатското семейство по онова време. Дариткова се прочу след проверка на Сметната палата, която установи, че е “забравила” да впише в имотната си декларация автомобил “Ягуар”, купен от мъжа ѝ. Тогава тя обясни, че много се ядосала на съпруга си, че не ѝ казал за колата. Той пък ѝ отговорил: “Забравих.”


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ