Десетима роми с невръстни булки одрусани с 12 бона

Цигани-Роми

С 12 000 лева глоба са одрусани 10 роми от Казанлъшко, които са осъдени за съжителство с непълнолетни, става ясно от съобщение на прокуратурата. От началото на годината до края на март заради малки булки с присъди са общо 19 души, като един от тях дори е пратен в затвора, съобщи trafficnews.bg.

Петима са се отървали с условна присъда, а един с пробация. Да си вземеш 14-16 годишно момиче за жена срещу дадена дума на родителите и да го отведеш вкъщи е масова практика сред родните роми.

Според член 191 от Наказателния кодекс обаче заживяване на съпружески начала на малолетен или непълнолетен с пълнолетно лице е престъпление. Под ударите на закона попадат и родители и други родини, които склоняват тийнейджъри. да заживеят съпружески, без да са сключили брак.

Много от невръстните булки вместо да ходят на училище раждат деца, което е и повод за Обединени патриоти да поискат спешни мерки срещу това масово явление в гетата.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ