Обрат с мястото на Цветан Цветанов в парламента!

Цветан Цветанов

„Не съм решил дали да стана депутат, мястото ми в парламента не е сигурно. Имам си лични планове и ангажименти тук, които трудно ще оставя. Искам още време да помисля. Очаквам и нашето семейство да се увеличи с още един човек. Затова нещата, които са в едната ми ръка на местно ниво, натежават малко повече, отколкото за Народното събрание. Наистина една огромна чест е да си част от 240-те, но все още не съм взел това решение.“

Думите са на 27-годишния състезател по мотокрос и общински съветник Георги Недев, който трябва да смени Цветан Цветанов в Народното събрание, пише „Борба“. Той обясни, че все още чака известие от ЦИК и ще вземе окончателното си решение след това. Недев обясни още, че ако преди две години беше получил възможността да стане част от Народното събрание, със сигурност нямало да се замисли, но животът му се променил много, от което идват и днешните колебания. Ако Георги Недев не пожелае да седне на парламентарната банка, мястото се полага на сегашния областен управител проф. Любомира Попова.

Малцина смятат обаче, че тя може да приеме рокадата. По брой преференции след нея е хирургът д-р Николен Стойнов. „Ако се стигне до моя ред, няма да приема, аз съм лекар и имам ангажименти тук. Не ми е важно да депутатствам, а да лекувам“, коментира самият той. Ако и той откаже, идва редът на Даниела Тодорова Арабаджиева – втори мандат председател на Общински съвет – Лясковец, директор на СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, с повече от 25 години професионален опит в сферата на образованието.

В случай че се озове в парламента, Георги Недев автоматично освобождава мястото си във Великотърновския общински съвет. Тогава вместо него влиза брокерът Тодор Тодоров, който преди десетина години даже бе председател на съвета в мандата на кмета д-р Румен Рашев. Георги Недев е областен координатор на младежката организация на ГЕРБ от 4 години и общински съветник в старата столица. На парламентарните избори с преференциален вот и благодарение на феномена 11/11 събра 2861 гласа.

Подкрепата за него беше даже по-голяма от тази за самия Цветанов. Завършил е педагогика на обучението по физкултура и магистратура по публична администрация във Великотърновския университет. По негова инициатива във Велико Търново са реализирани няколко проекта за пътна безопасност.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ