Убиецът на четирима мъже бил с купена кипърска книжка?

01

20-годишен водач на БМВ, предизвикал катастрофа край Скутаре, при която загинаха четирима строители от Кърджалийско, е бил с кипърска шофьорска книжка. Не се знае дали той е карал курсове в Кипър или става дума за „купена книжка“.

В България са зачестили случаите на представяне на кипърски книжки при проверка от пътни полицаи. Напливът на свидетелства за правоуправление от Кипър се дължи на факта, че там не се изисква някакъв минимален образователен ценз за бъдещите водачи, пише 24rodopi.

Катастрофата стана минути след 21 часа в сряда. БМВ с пловдивска регистрация навлиза в насрещното платно и блъска кърджалийски „Сеат”. На място във втория автомобил загиват четирима души – на 31, 28, 49 и 54 години.

Зад волана на „бавареца” е бил 20-годишен водач. Той е настанен в болница със счупен крак. В немското возило е бил и 17-годишен пътник. Пробите им за алкохол и наркотици са отрицателни, посочиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Загиналите край Скутаре са строители от Кърджалийско. Те са се връщали при семействата си след като са получили заплатите си в София и щели да си починат няколко дни преди отново да отидат на обекта. Загиналите са двама братя и техните синове.

„Бащата и сина бяха в чужбина. Върнаха се преди около 3 месеца. Казваха, че им омръзнал гурбетът в чужбина и искаха да си останат и работят в България. Започнаха в бригада в София. Голяма трагедия”, разказаха жители на Брегово.

Другите двама загинали – чичо и племенник, живеели в джебелското село Ридино.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ