НЯМАТ КРАЙ! И секретарка на Бойко с апартамент от „Артекс“, била му е свидетел по дело

севда бойко

Секретарката на Цветан Цветанов, която след неговия преминава и през кабинета на Бойко Борисов, където даже се води „съветник”, също е сред ощастливените с имот от Артекс.

Нейният не е в елитния Изток като на министрите и депутатите, а в по-скромния Младост 1. Напомняме, че по данни на отстранения кмет на района, там елитната фирма продавала при цени 2000 евро на квадрат, не на 627 – 670 евро, както на Цецо и Цецка в много по-престижния дипломатически квартал.

Странно е, че при вписването на сделката гаражът коректно е записан с площ 29,8 кв.м, докато апартаментът на 6-ия етаж под №33 – със сигурност е грешка – като 14,52 кв.м, както личи от документите, разкрити първо от БСТВ.

Последно Десислава Замфирова се прочу като свидетел по делото на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова и на Корнелия Нинова срещу Бойко Борисов за взаимни обиди, по което тя беше свидетел на премиера на 21 май 2018 г. Секретарката защити позициите на Борисов като свидетел и по делото му срещу неговия сегашен коалиционен партньор Волен Сидеров на 4 юли 2016 г.

Последното й споменаване в административна роля пък беше на 17 май 2017 г., когато тя беше освободена като управител на общинското дружество Пазари Север – тя съвместяваше тази високо отговорна и високодоходна работа с дейността си в кабинетите на Цветанов и Борисов. Апропо, при тяхното управление в Столичната община през 2008 г. тя става секретарка на многоапартаментника Цветанов и така започва бляскавата й кариера.

Нейният връх е битието й като бордовик в тричленния управителен съвет на държавното предприятие Ръководство въздушно движение – без да е пилот, диспечер или с каквато и да било квалификация по специалността. Понеже много ни се говори от властта за национална сигурност от ББ и ЦЦ – последно покрай опрощаването на 8 млн.лв. на мюфтийството, а РВД е част не само от нашата, но и от европейската като контролен пункт за целия Югоизток на континента, трудно е да се обясни как Деси е успявала да съчетае секретарската работа с управлението на РВД.

В отчета на държавното предприятие за 2014 година например черно на бяло е записано, че за заплати и осигуровки на ключовия управленски персонал са били похарчени точно 521 хил. лева. Тези над половин милион лева реално се разпределят между трима  – до ден днешен генерален директор Георги Пеев, Веселина Карамилева-Тодорова и Десислава Замфирова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ