Драма в полунощ: Борисов поиска извинение от Турция, 5 ч. говори с вицепрезидента Октай, разочароваха го

Бойко Борисов

След 5 ч. разговори между премиера на България Бойко Борисов и вицепрезидента на Турция Фуат Октай двамата се разделиха без да се разберат.

Борисов поиска извинение от Турция за изказване на турския външен министър Чавушоглу, който заяви, че Анкара се е намесила, за да мине Законът за вероизповеданията у нас.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с вицепрезидента на Турция Фуат Октай в Букурещ. След дълги разговори се стигна до телефонно обаждане до Анкара, за да се чуе какво мисли самият външен министър Мевлют Чавушоглу за изказването си.

Преди това Борисов поиска публично извинение. Според министър-председателя думите на Чавушоглу са „лош сигнал“ и проява на „лошо възпитание“.

„Надявам се те да поднесат своите извинения за това, което са казали”, заяви Борисов.

Срещата между двамата продължи повече от пет часа.Тя започна в 19:30 ч. и завърши към 1 ч. Фуат Октай е поискал и да изгледа изказването на Чавушоглу. След това е разговарял и с президента Ердоган. До съгласие обаче не се е стигнало.

Премиерът Борисов излезе при чакащите го журналисти и из,ази съжаление, че не са постигнали съгласие. Той увери всички, че никой не е оказвал натиск за закона за вероизповеданията, никой не му се е обаждал даже.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ