БСП със стратегически удар преди изборите! Английски лорд доде да им каже как да бият ГЕРБ

лорд

Европейските избори са изключително важни, защото след тях социалистите в Европа могат да победят и да вземат властта, не като самоцел, а за да помогнат на хората да изпълнят основните идеи, записани в манифеста на ПЕС и манифестите, които всяка партия ще направи.

Това заяви лорд Йън Макникъл, генерален секретар на Лейбъристката партия във Великобритания (2011 – 2018 г) на работна среща „Европейски избори 2019 г.”  Макникъл подчерта, че за да може да бъдат спечелени европейските избори, е нужно да се привлекат хората към политиката и те да  повярват, че този вот има значение за техния живот.

Той сподели опита на Лейбъристката партия, като приведе примери от политиката във Великобритания от предходни избори. Макникъл обърна внимание, че е нужна позитивна кампания и реални срещи с избирателите. „Джеръми Корбин излезе на улицата, за да се срещне с хората, докато Тереза Мей не искаше да се срещне с обикновените хора”, каза той, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Политическите партии често използват едни и същи послания и похвати. Хората не могат да разграничат политиките им. Ние подходихме различно. Корбин не беше участвал преди, той можеше да се обърне към хората- те да измислят посланията ни”, каза Макникъл. Според него един от основните проблеми са фалшивите новини.

На срещата присъства президентът на ПЕС Сергей Станишев, зам.-главният секретар на ПЕС Марая Лафебер, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, зам.-председателят на БСП Деница Златева, депутати от ПГ на „БСП за България”, членове на НС и др.

„След предстоящите европейски избори ПЕС има шанс да е водеща политическа сила в европейския парламент. Преди няколко години успяхме да прокараме Младежката гаранция. Тя осигурява средства за тези държави, където има голяма безработица. Искаме хората да участват и да плащат данъци, но затова е нужно те да имат работа.”

Това заяви Марая Лафебер, зам.-генерален секретар на ПЕС. Тя припомни постиженията на европейските социалисти за последните години, сред които е и Младежката гаранция, която помогна на много млади хора да намерят работа. Лафебер подчерта, че е нужна икономика, която е в услуга на хората, вместо икономии, е нужно да се заложи на инвестиции в бизнеса и създаване на работни места.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ