Ето го 20-годишния шофьор убил на място четирима, след като ги помете с кола! (СНИМКИ)

Полиция

През цялото вереме, докато се гледаше мярката в пловдивския окръжен съд, 20-годишният Андон Огнянов хлипаше и се молеше с ръцете си, седнал на стола.

Той влезе в залата с гипсиран крак и патерици. Баща му Харалан Огнянов пък беше докаран в инвалидна количка с два апутирани крака.

„Ако може да съм под домашен арест, много съжалявам за станалото“, каза Огнянов, който на 27 март се вряза в насрещно движещ се фиат и остави на място четиримата пътници. Това са 50-годишният Мехмед Мехмед и 28-годишният му син Сюлейман, както и Севдалин Севдалинов на 54 години и неговият син Метин Сюлейман, който е шофирал фиата.

Сблъсъкът е бил челен и смъртоносен, посочи прокурор Петър Петров, който поиска постоянен арест за Андонов. Макар да се касае за смърт по непредпазливост, наказанието е лишване от свобода от 3 до 15 години, каза обвинителят.

Той посочи, че 20-годишният водач Огнянов е санкциониран няколко пъти по Закона за движение по пътищата, като едно от наказанията му е за привишаване на скоростта с над 30 км/ч.

Липсата на какъвото и да е спирачен път, както и всички следи са намерини в лентата, на фиата.

Говорят, че Андон Огнянов е навлязъл в насрещното с над разршената скорост от 90 км/час в резултат на което е настъпил челен удар. По думите му не е установено дали водачът на БМВ-то е получил по надлежен ред книжка от Кипър, където се е обучавал до шофира.

В тази страна обаче движението е обратно на това, което е в България, каза обвинителят.

Свидетели са видели светлини от фарове и твърдят, че БМВ-то се е движело в насрещната лента. Огнянов не е осъждан, но според прокуратурата има вероятност той да се укрие, туй като не е женен, няма деца и отсъства причина, която да го задържи в страната.

Той живее при родителите с в пловдивското село Стряма. Преди 5-6 месеца се върнал от Кипър, за да се грижи за болния си баща , който е с два ампутирани крака.

Пред съда Андон Огнянов заяви, че фиатът се движел на дълги светлини и навлязъл в неговото платно.

„Всичко стана много бързо“, посочи Огнянов.

Източник и снимки: 24часа


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ