Вдигнаха говорящ паметник на Борисов на Гарибалди, махнаха го само за няколко часа (Снимки)

Бойко Борисов, Цветан Цветанов

На 1 април София осъмна с паметник на премиера Бойко Борисов на столичния площад „Гарибалди“, съобщава БГНЕС.

Паметникът е изработен от стъклопластика и има вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата – три книги.

„Идеята е свързана с цялостната идея за монументалната скулптура. Исках да покажа, че събитията, които се случват днес, утре ще бъдат история. Ще бъдат обект на възпяване или критика. Всичко, което правим, е паметник на нашето време“, обясни предизвикателството скулпторът Андрей Врабчев.

„Това е паметник от бъдещето, защото след време сегашните личности ще бъдат исторически личности и вероятно ще бъдат възпявани. Самият паметник е закачка и с монументалната скулптура в България. Знаете, че напоследък се направиха паметници със светещи очи, говорещи“, допълва още Врабчев.

Паметникът на Бойко Борисов остана за кратко. Малко преди 10.00 часа той вече беше демонтиран. Не е известно кой го е демонтирал.

Снимка: Иван Хараламбев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ