Последни шокиращи разкрития за Викторио убил приятелката си и дъщеря им!

Викторио Александров

„Имаме сериозни притеснения, че могат да бъдат умишлено пропуснати и дори скрити факти от полицията, която разследва двойното убийство на нашата дъщеря и внучката ни.” Това разказа почернената майка и баба Ваня Министерска, цитирана от „Труд“. 

Преди 5 месеца тя и съпругът й Георги загубиха 23-годишната Дарина и малката Никол – на една годинка. На 29 октомври по обед м.г. частният охранител Викторио Александров (26 г.) уби със законния си пистолет бившата си приятелка Дарина в дома й в столичния квартал „Надежда” и отвлече дъщеричката им Никол.

Късно вечерта същия ден гардът гръмна и детето и бе заловен от полиция и жандармерия край село Долни Богров. Викторио Александров е в ареста, а разследването на двойното убийство се води от дознател в СДВР.

Преди дни – на 25 и 26 март, Ваня и Георги Министерски са подали две молби до главния прокурор Сотир Цацаров. В тях настояват делото да се възложи на следовател към Софийска градска прокуратура и сочат, че знаят от дъщеря си Дарина, че Викторио се хвалел пред нея как е нападнал бившата си приятелка и родителите й в град Бухово. А също и за друг случай, при който е следил и тормозил психически и опитал да отвлече бивша приятелка, още ученичка, от град Елин Пелин.

„При такава огромна загуба – на единствено дете и единствено внуче, на нас нищо не ни остана, освен да се стремим да се разкрие цялата истина по случая. Ако тези две, а може би и повече, прояви на насилие над жени – негови бивши приятелки, бяха разследвани в годините от МВР, ако бе наказан по един или друг начин за тези прояви, ако му бяха взели разрешителното за оръжие, може би сега Дарина и Никол щяха да са живи”, казва Ваня Министерска.

Тя и съпругът й са убедени, че главният прокурор ще разбере опасенията им досъдебното производство да не се води формално. Още повече, че има голяма вероятност пред съда двойният убиец и защитата му да поискат съкратен процес, така че събраните при разследването данни да не се обсъждат в зала и да не станат достояние на обществото.

Родителите са подали и сигнал до Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР, тъй като – пак според хвалби на Викторио пред дъщеря им, той се ползвал със закрила от висшата полицейска началничка М. И., която била братовчедка и съседка на родителите му. „Изтъквал е пред дъщеря ми „връзката” си с тази МВР служителка, а и към днешна дата за нас остават странни множество факти около Викторио и неговото разрешително за оръжие”, обяснява Ваня Министерска.

Например – Викторио е адресно регистриран в дома на родителите му в столичния квартал „Хаджи Димитър” и в личната му карта, която е издадена през 2010 г., е записан този постоянен адрес, който е района на Пето РПУ. Когато през 2013 г.

Викторио получава правото да носи оръжие, той се регистрира към служба КОС в Трето РПУ, където е работила и М. И. А са добре известни строгите изисквания на закона, притежателите на оръжие да се регистрират към КОС по постоянен адрес, тоест – Викторио е трябвало да се води на отчет към Пето РПУ. В периода до 2015 г., когато още не се познава с Дарина, той напада предишната си приятелка и родителите й в Бухово, заплашва ги и с оръжието си.

„Научихме, че на място е извикан патрул от Пето РПУ, който е изготвил доклад по случая и е образувана преписка. Чрез нашия адвокат поискахме да се запознаем с фактите от нея и дали е било предприето нещо, но от СДВР ни бе отговорено по телефона, че преписката е била препратена за вземане на отношение до служба КОС в Трето РПУ, където следите й се губят. Затова питаме дали е имало намеса на М. И. или на нейни колеги от Трето РПУ, така че да не бъде взето разрешителното на охранителя”, пояснява майката на Дарина.

Тя не изключва и участието на полицайката М. И. със съвети при влошаване на отношенията между Викторио и Дарина, доколкото 3 дни преди убийството охранителят отива да подаде жалба в полицията, че е подложен на психически тормоз от приятелката, с която вече са се разделили.

Снимка: Булфото



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ