Извънредни разкрития за спецакцията с арестуван наш футболист, търгувал с оръжия!

Полиция, ГДБОП

Шест лица са задържани в специализираната акция в Казанлък за произвеждане, търгуване и държане на оръжие без разрешение. Това каза изпълняващият функциите ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров по време на брифинг във връзка с операцията в Казанлъшко.

Той поясни, че акцията е била за неутрализиране на организирана престъпна група, която е имала за цел произвеждането, търгуването и държането на оръжие без разрешение.

„Става дума за различни видове оръжия, в конкретния случай са задържани седем броя автомати „Калашников“, пистолет Макаров, картечен пистолет, пет броя карабини, оловни пушки, множество боеприпаси. Има и множество части за автомати“, каза още Петров, цитиран от Фокус.

„Единият от участниците в престъпната група за оръжия в Казанлък е служител в завода „Арсенал“ и се е опитвал да вербува свои колеги“, това пък разкри заместник-директорът на ГДБОП ст. комисар Стоян Темелакиев.

Той уточни, че има данни, че служителят на „Арсенал“ е на ниско ниво, но явно доходите не са му достигали.

Темелакиев обясни, че служителят е правил опити да осъществява вербовки на други служители в завода, които да го подпомагат в изнасянето на части и компоненти, които впоследствие да послужат за сглобяването на огнестрелно оръжие.

„Нямаме данни нещата да му се случили, но факт е, че той е бил активен в тази връзка“, допълни зам.-директорът на ГДБОП.

Той посочи, че всички задържани имат регистрации и присъди за различни престъпления.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ