Шофьорът на ТИР спипан с 529 килограма наркотици извади нечувана версия!

Полиция

„Въобще не съм знаел за наркотиците. Преди това съм карал тир не повече от 25 км. Сега за 3 дни минах 2100 км. Трябваше да свиквам да карам камион.“ Това каза пред окръжния съд в Благоевград 66-годишният столичанин Симеон Кръстев, обвинен в контрабанда на 529 кг марихуана от Косово за България. На 12 април в 22 ч той пристигнал с тира си на ГКПП Златарево за влизане в страната. При граничната проверка се появили съмнения, свързани с поведението на водача, това, че камионът се движи по рисков маршрут от Косово за България, и минаващ за първи път през ГКПП Златарево. Граничният екип е направил проверка с рентген, която показала, че в тайник на ремаркето са укрити 250 пакета с общо 528,8 кг марихуана. Преди изпращането на Кръстев за проверката, която трябвало да стане на ГКПП-Кулата, той се почувствал зле и е извикана спешна медицинска помощ. Транспортиран е до болница в Петрич, а на сутринта изпратените гранични полицаи установили, че шофьорът е тръгнал в неизвестна посока. Малко по-късно е открит и задържан в автобус, пътуващ за София.

Разследването е установило, че с него е пътувал друг човек, който обаче го е оставил сам да мине граничната проверка. Ремаркето било регистрирано на името на Кръстев. „Той бил подмамен, че ще получава солидна заплата като международен шофьор и въпреки че няма опит, се е съгласил да работи. Фиктивно е присъствал за купуването на ремаркето на негово име. Друго лице му е обещало, че след време ще „потекат реки от пари“ от международен транспорт“, каза адвокатката на обвиняемия.

Според прокуратурата би могло да се предположи, че Кръстев е знаел за марихуаната, защото му било предложено високо заплащане за този курс. Държавното обвинение има съмнения и за други съучастници в контрабандата, но тепърва ще се събират доказателства.  Пред съда Кръстев обясни, че „всичко стана само за един месец“. През това време на негово име била регистрирана фирма и купено ремаркето.

Съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на Кръстев, заради влошено здраве, което намалява опасността да се укрие. Той бил с диабет, няколко стента на сърцето, високо кръвно, заболяване на очите, намален слух и др. Столичанинът е пенсионер по болест с 97% инвалидност. Дъщеря му и съпругата му също имали сериозни заболявания.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ