Лелята на Чората проговори: На Лазаровден истината за убийството му възкръсна!

чората

„На Лазаровден възкръсна истината за убийството на племенника ми. След 14 г. се разбра, че има виновни за убийството му. Дали е било по непредпазливост или умишлено, ще тежи на съвестта на други. Важно е, че има ефективна присъда. Това е лъч надежда за хората“, каза лелята на Чората Весела Георгиева.

Допълни, че сестра й Адриана, която е майка на Ангел, не е пропуснала нито едно съдебно заседание в очакване на справедливост. Категорична е, че председателят на ВКС Лазар Панов няма нищо общо с присъдата. „Едва след като се намеси европейският съд, тук се замислиха върху фактите, но всичко ли трябва да правим под влияние на Страсбург? Не трябва да мълчим и след нашата борба през тези години, имам усещането, че хората вече набраха смелост и тръгнаха да си търсят правата“, допълни Георгиева.

Не приема оправданието, че петимата полицаи са изпълнявали заповеди, защото „никой не ги е пратил да пребият и убият“ племенника й. Предполага, че това дело след години ще влезе в учебниците на студентите по право като „пример как се обслужват интересите на определени лица и манипулират факти“.

Източник: 24часа
Снимка:dir.bg


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ