Министър хвърли оставка заради серийния убиец с български корени в Кипър!

Полиция гърция

Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау заяви, че подава след реакцията на обществено възмущение срещу подозрителните серийни убийства, неразкрити почти три години.

Николау каза, че е подал оставката си пред президента Никос Анастасиадис заради принципи и съвест, като добави, че няма лично участие в случая.

Основната опозиционна формация Прогресивната партия на работещите хора (АКЕЛ) поиска оставката на министъра на правосъдието и шефа на полицията в Кипър, след като стана ясно, че офицер от армията е убил, че е убил седем жени и момичета.

Министърът на правосъдието Йонас Николау и шефа на полицията Захариас Хрисостому казаха, че ще бъде направена проверка дали ведомствата са действали адекватно.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите, че не са предпазили жертвите, предава още БГНЕС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ