Йоан Матев, убиеца от Борисовата градина с неочакван ход в съда! (СНИМКИ)

матев3

Йоан Матев иска отвод на прокурора пo делото. Причината е, че според него са нарушени правата му. Oбвинителният акт бил неясен и нарушил правото му на защита. Отводът поиска лично Матев пред съда, изброявайки цяла поредица от членове и алинеи от НПК и eвропейки закони, които според него са били нарушени, съобщава „Евроком“.

По думите на адвоката на Матев, и двамата прокурори се стремят да постигнат осъдителна присъда само чрез косвени доказателства.
Йоан Матев иска отвод на прокурора пo делото. Причината е, че според него са нарушени правата му. Oбвинителният акт бил неясен и нарушил правото му на защита. Отводът поиска лично Матев пред съда, изброявайки цяла поредица от членове и алинеи от НПК и eвропейки закони, които според него са били нарушени.

По думите на адвоката на Матев, и двамата прокурори се стремят да постигнат осъдителна присъда само чрез косвени доказателства.
Съдът не уважи отвода. В мотивите на съда за взетото решение се изтъква, че искането на подсъдимия не е персонифицирано.

По делото участват двама прокурори, а Матев не посочил.отвод, на кого от двамата иска. Това прави искането за отвод принципен, а такъв законът не допуска. Освен това подсъдимият, според съдиите, не е посочил нито един конкретен факт за искането си, а само е изброил норми от ЕКЗПЧ и НПК, без те да са облечени във факти.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ