Калфин: Скандалът с къщите за гости идва в лошо за държавата време

Ивайло Калфин

Скандалът с къщите за гости, построени с европари, идва в лошо за държавата време, защото сега се договаря бюджетът за следващите 7 години и това ще бъде прекрасен аргумент за всички, които искат намаляване на бюджета. Не сме единствените, които имаме проблеми с еврппейските средства, но това едва ли е успокоение за нас. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ Ивайло Калфин, съветник на еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер за контрола върху еврофондовете.

Атаките ще дойдат от страни членки, от различни националистически групи. Даваме чудесен аргумент на някой, който иска да се намалят средствата. Освен новия бюджет имаме чакане за Шенген, да ни приемат в Еврозоната и очевидно това не са аргументи в наша полза, заяви Калфин.

От 2007 година година досега получаваме 50 млрд. лева евросредства, но ефектът не е голям, в сравнение с Румъния, Чехия, Полша, които много бързо ни изпревариха, посочи Ивайло Калфин.

Ние гледаме на Европейския съюз като на едни строги надзиратели и на източник на пари, които трябва да усвоим. България има проблем с харченето на европари и той не е проблем само на една партия. Много малко се говори за ефекта от тези пари. Голяма част от парите отиват не където трябва, коментира той.

Трябва да видим не как ще се сборим с Европейския съюз, а как ще използваме механизмите, как използвайки механизмите, ще постигнем нещо, каза още Калфин.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ