Близки на заклания в Борисовата градина алармират: Натискат наркоман и крадец да поеме вината на Йоан Матев

Йоан Матев

Наркоман, излежаващ 12-годишна присъда за серия грабежи и взломни кражби в затвора в Кремиковци, е обработван от семейството на Йоан Матев да се признае като извършител на убийството на десетокласника Георги Игнатов в Борисовата градина. Това твърдят пред „Уикенд“ близки до семейството на Георги.

Според тях родителите на Йоан – Сребрина Гаджева и Ивелин, който е дългогодишен митничар и граничен полицай, обработват затворника от няколко седмици.

Ако се вярва на думите им, на пандизчията даже бил издействан отпуск от затвора за великденските празници. Докато бил за кратко на свобода, осъденият за серия от кражби наркоман бил запознат в детайли какви точно показания да даде. Твърди се, че му били обещани 150 000 лв. за семейството му, ако той се признае за виновен, а Матев бъде пуснат от затвора.

Операцията по намирането на виновник за убийството на 15-годишния Георги Игнатов вероятно ще бъде осъществена тази есен, подозират ангажирани в съдебния процес.

Съвсем наскоро Софийският градски съд отхвърли показанията на Патрик Първев – осъден на затвор заради побой над 3-годишно дете, за което трябвало да се грижи. В показания, написани от Първев, той признава, че е убил Георги, но после те отпаднаха като невалидни защото са правени под натиск.

„Първият опит да бъде приписано убийството на друг затворник не мина, но от семейството на Йоан Матев подготвят нова подобна офанзива, която може и да завърши с успех. Единственият ни начин за реакция е да алармираме обществото в аванс за подготвяната измама“, каза пред „Уикенд“ близък до почерненото семейство на заклания Георги.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ