Освободиха от ареста шведа, убил глухоням велосипедист на пътя

АМ Тракия хеликоптер пътища полиция

Шведският гражданин Вежди Иляз, който прегази глухонемия велосипедист на международния път за Гърция, беше освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева. Решението е на Пловдивския апелативен съд и е окончателно. Вежди Иляз беше задържан за причиняване на смърт по непредпазливост 4 дни след като в крайпътна канавка беше открит прегазения труп на 37-годишния велосипедист Месут Мустафа. Инцидентът е станал на 14 срещу 15 юни край разклона за село Загорско. Полицаи откриха Вежди след като издириха автомобила, с който бил прегазен велосипедистът, в гараж в кирковското село Метличина.

Апелативните магистрати са приели, че няма опасност Вежди да извърши друго престъпление или да се укрие. Мотивите са, че мъжът има бизнес в България.

Освен това след катастрофата Вежди не е напускал България и не се е укрил в Швеция, чийто гражданин е. Магистратите смятат, че мъжът не е направил опит да скрие автомобила, въпреки че е имал такава възможност.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ