Сензационна новина от бивш посланик в Русия: Доган и „Газпром“ внасят у нас няколко милиарда…

Ахмед Доган
Теменужка Петкова изпра собствената си отговорност за отказа на ТЕЦ ”Марица-изток” 2 за лишаването му от студен резерв. Госпожо Петкова вижте графика на натоварване на централата, мощностите които могат да бъдат ангажирани и след това говорете глупости, че ТЕЦ МИ-2 за да можела да покрие някакъв временен дефицит !? за регулирания пазар, трябвало да се откаже от студен резерв!?!

То бива бива срив на морала, но това ми идва в повече. Питайте ЕСО – те и сега разчитат на МИ-2 за да балансират системата, без да се плаща за студен резерв.
Второ, за какви инвестиции става реч в ТЕЦ Варна, след като всички знаят че се подгряват котлите, няма нови газови турбини.

При това не могат да включат централата при нареждане на ЕСО? ЕСО дори вече са инструктиране да не включват ТЕЦ „Варна“ защото всеки път като ги включат себестойността на тока е убийствено висока и Доган губи.

От интервюто поне стана явно – че вашата роля в сагата Доган – МИ-2 е централна. И за това се носи отговорност.

И последно – ЧЕЗ от поне десет години искаха да модернизират блоковете, особено след 2012 и … нищо. Отказ след отказ – и това отива директно в съда в САЩ, където ЧЕЗ съди България.

Води ли в момента Доган преговори с Газпром за превръщането на ТЕЦ Варна в газова централа, плюс договор за доставка на няколко милиарда кубически метра, с което да конкурират Булгаргаз при търговията на природен газ.

Да, тежко ще ви бъде с тази отговорност. Изпълнител на чужда воля. Фандъкова в енергетиката.

 

Пригответе се – сривът е на вратата и вие вече я отворихте.

 

Илиян Василев, Фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ