Скандално! Депутат от ВМРО: ПАСЕ иска да пазим циганите и да подпишем Истанбулската конвенция

красимир богданов

Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) продължава да издевателства над България!

Тази вечер страната ни бе порицана, че не приела Истанбулската конвенция, както и, че не се спазвали политическите права на цигани, турци и македонци!?!?!?

Вижте какво сподели преди малко депутатът от ВМРО Красимир Богданов:

Уважаеми приятели, днес по време на обсъждането на доклада за постмониторинга на България в ПАСЕ, бях натоварен със задачата да представя позицията на групата на Европейските консерватори. С въпросния доклад се внушават твърдения, че в България се нарушават религиозните и политическите права на цигани, турци и македонци, че срещу тях се използвал и език на омразата.

В изказването си опровергах твърденията и заявих, че в България се спазват всички демократични права. Специално внимание обърнах на „македонския въпрос“ и посочих, че у нас няма негативно отношение към „македонците“. Изтъкнах, че самият аз съм представител на ВМРО (Вътрешна македонска революционна организация), която участва в управлението на България, и че освен това, на семейно ниво всички българи и македонци са най-близки роднини.

За съжаление, въпреки силната защита от страна на нашата делегация, предложението ни, постмониторинга на България да отпадне, не мина само с два гласа. Жалко, че уж приятелски държави не ни подкрепиха. Но ние помним!

Другият „велик“ грях, който ни приписват е, че не сме приели Истанбулската конвенция.
По резолюцията, с която се препоръчва на страните които не са я ратифицирали, незабавно да го направят, бях един от тримата, измежду всички членове на ПАСЕ, които гласуваха „против“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ