Мартин Петров май изгоря с 4 милиона лева! Адвокатите му: В „Булбанк“ е имало организирана престъпна група!

Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров

Гражданското дело, което футболистът Мартин Петров води срещу банка, бе спряно още на първото заседание.

Причината – в процеса няма документи за над 450 банкови операции. Част от тях са унищожени, други са иззети от прокуратурата, която от две години разследва случая. Тъй като документите са основно доказателство, без тях делото не може да продължи, прецени съдия Стефан Кюркчиев и го спря до приключване на разследването. Кога ще се случи това, не е ясно.

Мартин Петров твърди, че от негови сметки са изчезнали над 3.8 млн. лв., след като близо година е бил заблуждаван от личния си банкер Ирина Аткова, че все още е служител на банката. Въпреки че е уволнена десет месеца по-рано, тя продължава да праща на Петров извлечения, оформени все едно идват от банката.

Спортистът открива, че парите липсват през лятото на 2017 г. Той подава сигнал до прокуратурата, която още тогава образува преписка. До днес обаче не се знае на какъв етап е разследването. Разследващите не са дали информация на съда, стана ясно от думите на съдия Кюркчиев. Той обясни, че пращал писмо в края на миналата година, както и преди няколко дни. Отговор няма.

Нито адвокатите на Петров, нито банката разполагат с документите за преводите. Става дума за 456 документа за общо 13 банкови сметки. Една част от тях са унищожени, тъй като е изтекъл срокът за съхранението им, другите са иззети от прокуратурата.

Съдът не може да ги изиска, обясни Кюркчиев. Нито може да претърсва или изземва, защото това са правомощия изцяло на прокуратурата. Аткова, която е сред ответниците по гражданското дело заедно с банката, не се яви. Съдът не може да я издирва, подчерта Кюркчиев.

„Изясняването на обективната истина е сериозно затруднено“, заяви съдията.

„Аз се питам: Какво ще установяваме? Върху какво ще работят вещите лица, те не могат да гадаят за документите“, заяви Кюркчиев преди да спре делото. Той подчерта, че главните доказателства са в прокуратурата. Според съдията гражданският процес може да тръгне отново, ако разследването бъде завършено или поне спряно. Дали и кога това ще се случи, не е ясно. Проверка в сайта на държавното обвинение сочи, че преписка със същия номер от 2017 г. е решена. Не се знае какво точно е постановил прокурорът.

Адвокатите на Петров твърдят, че той е станал жертва на организирана престъпна група. Пред съда защитникът му Тодор Табаков заяви, че Аткова не би могла да извърши трансакциите без знанието на служители от по-високите нива в банката.

„Помислете доколко е в интерес на вашите клиенти определението да остане в сила“, обърна се съдия Кюркчиев към адвокатите, след като спря делото. Той обясни, че решението му подлежи на обжалване и ако горната инстанция го отмени, той няма да има друг избор освен да го продължи. Също така заяви и че е готов да назначи исканите от страните експертизи. Проблемът е, че вещите лица няма върху какво да работят, тъй като документите липсват.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ