Кой е хвърлил клетва на тази жена!? Нана Гладуиш с нова ужасяваща драма

нана
Драмите в живота на водещата на забавното предаване „Съдебен спор” по Нова телевизия Нана Гладуиш нямат край. Тези дни борбената блондинка отново е имала проблеми с коварната болест рак на гърдата, която се опитва да пребори.

Тя пазила в тайна поредното си заминаване за Израел за контролен преглед и дори излъгала колегите си, че отива на предварително планирана екскурзия зад граница. Едва когато имала за пореден път премеждия в лечението, споделила за перипетиите си. Лекарката, която провеждала терапиите на Нана и наблюдавала състоянието й от самото начало на болестта й, отсъствала. Наложило се водещата да бъде прегледана от друга специалистка. Лекарката обаче открила отклонения в изследванията и стреснала Нана.

„Уж всичко се оказа окей, но един показател беше леко завишен. Моята лекарка отсъстваше и за първи път ме пое друг специалист, който страшно ме подплаши. За нещо много дребно не успях два дни да си намеря място. Веднага поговорих със съпруга си, обадих се на две лекарки, на които вярвам, говорих и с жените във Фондацията..= И се успокоих. Това обикновено е и пътят, когато чуеш нещо много стряскащо – трябва да намериш доктора или хората, на които имаш пълно доверие и които понякога ще ти обяснят неща, които вече знаеш, но имаш нужда да чуеш пак и пак. Много е важно да има с кого да споделиш, изговориш нещата, но по правилния начин“, разказва водещата.

Докато Нана провеждала поредната си терапия, три от епизодите на „Съдебен спор” бяха излъчени с водещ актрисата Кака Лара. Зрителите на Нова телевизия обаче никак не харесаха заместничката на Гладуиш и нямаха търпение да гледат отново своята любимка. Самата Нана неведнъж е споделяла, че макар да е минала веднъж през деветте кръга на ада в битката с рака, отново изпитвала страх, най-вече свързан с нейния малък син. За да се избави от него, Гладуиш започнала да посещава и психолог, който й помагал по-лесно да преминава през изпитанията. Най-ужасното било, че едновременно с нея и сестра й Мартина се борела с рака, защото й открили злокачествено образувание в мозъка. Майка им пък била с тежък Алцхаймер и гаснела в старчески дом, като вече не разпознавала нито една от двете си дъщери, пише „Уикенд“.

Водещата била изправена пред труден избор и след много терзания взела решението да я изпрати в специализирано заведение. Още преди няколко години се оказало, че възрастната жена се влошава и има нужда от постоянно медицинско наблюдение. Нана нямало как да й осигури адекватни грижи вкъщи, затова я настанила в луксозен частен хоспис в близкото до столицата село Лозен. Въпреки всички здравословни проблеми, които Гладуиш имала, отскачала да я види поне веднъж в месеца. Срещите им обаче много разстройвали чувствителната водеща, тъй като майка й изобщо не я разпознавала. Нана страдала и заради това, че не можела да сподели с нея за тежката битка, която води, нито за операциите и терапиите, както и за тези на сестра си. Това още повече съсипвало блондинката.

Както е известно, за първи път лекарите откриха рак на Нана преди 7 години. През лятото на 2017 г., по време на рутинен преглед в Израел водещата разбрала, че болестта се е върнала, но този път в другата гърда. Гладуиш рестартира битката си с рака, след като веднъж вече го бе преборила и след 5-годишна ремисия. Нана дори превърна личната си трагедия в пример за много други хора с онкологични заболявания и им вдъхна кураж. Тя основа фондация „Една от осем”, която помага на жени да живеят след диагнозата рак и им дава юридически, психологически и естетически съвети. Нана документира всяка своя химиотерапия и публикува снимки в социалните мрежи, които обнадеждиха много други болни, че има надежда и ги мотивира да продължат да се борят.

Самата тя вече е загубила двама души от семейството си, които не успели да се спасят от смъртоносното заболяване. Нейната баба починала преди години от тумор на яйчника. Баща й Стефан Стефанов-Хари, капитан далечно плаване, починал от рак на белите дробове, а братовчед й не успял да се пребори с неходжкинов лимфом. Затова и Нана се включвала редовно във всякакви инициативи и призовава жените да се изследват редовно, за да могат да бъдат взети мерки навреме.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ