Респект! Общински съветник от ВМРО в София направи два паметника на Левски, откриват ги на рождения ден на Апостола

васил левски

Поредният паметник на Апостола на Свободата Васил Левски ще бъде открит в парк „Божура“ в Божурище на рождената му дата 18 юли от 17:30. Паралелно с това се открива и паметник на Апостола в община Смядово. Инициативата е на патриотите от ВМРО, а автор на паметника е Димитър Антов – каменоделец и общински съветник в столицата от ВМРО.

Целта на инициаторите е чрез паметния знак да бъде увековечен споменът за делата и идеалите на най-великия българин – Апостола на българската свобода Васил Иванов Кунчев, както и да има все повече места в страната да се сдобият с подобни паметници, на които хората да могат да поднасят цветя и да почитат паметта на великите българи, дали живота са за благото на Родината.

Всички граждани са добре дошли на откриването на паметния знак.

Както е известно, по повод 142 години от избухването на Априлското въстание представители на ВМРО откриха паметник Васил Левски в град Своге, а навръх 146-годишнина от гибелта на Васил Левски такъв бе открит и в Драгоман. Също във Враца и много други места.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ