Арестуваха екс-президент на Левски! Получил 9 милиона „повече“ от банка за издръжката на клуба

левски

Бившият президент на баскетболния клуб „Левски“ Иван Джиджев е бил арестуван заради обвинение в улесняване на длъжностно присвояване от КТБ и пране на пари.

Джиджев е един от свидетелите по централното дело за фалита на Корпоративна търговска банка. Прокуратурата твърди, че бившият спортен мениджър е изтеглил „привиден“ и необезпечен кредит от КТБ в полза на фирмата си „Велдер Пропъртис“, с което е „улеснил длъжностно присвояване“ от страна на изпълнителния директор на банката Александър Пантелеев и на бившия директор „Кредитиране“ Георги Зяпков, съобщава правният сайт „Де Факто“.

Джиджев е подведен под отговорност и за това, че е получил „9 милиона лв. повече, отколкото са му трябвали“, което е навело прокуратурата на съмнения за пране на пари.

Самият кредит на Джиджев е погасен, става ясно от информацията. Обвиняемият е задържан в неделя (7 юли), но във вторник е пуснат на свобода от Апелативния съд на основание на това, че от представените доказателства не може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление. Нещо повече – Пантелеев и Зяпков, за които се твърди, че са извършили основното длъжностно престъпление, се намират на свобода под парична гаранция от 5000 лв. Съдът е преценил, че няма и опасност Джиджев да се укрие. Новината за повдигнатото обвинение и ареста не беше разпространена предварително от прокуратурата.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ