Държавният елит се разтресе! 6-има директори арестувани, дали 8 милиона на Миню Стайков

Миню Стайков

Май месец разбихме група ръководена от обвиняемия Миню Стайков. Тогава бяха усвоени 8 милиона лева от ДФ „Земеделие“, при лимит в пъти по-малък от тези милиони. Събраха се доказателства, че за да се случи това Стайков е получил вътрешна помощ от ДФ „Земеделие“. Това заяви на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По-рано днес Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, извършиха действия по разследването в Държавен фонд “Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков.

„Има доказателства за длъжностни престъпления, а към момента 6 лица от ДФ „Земеделие“ са задържани и се претърсват домовете и офисите им“, допълни той.

„Зам.-шефът на Държавен фонд „Земеделие“ и директори на дирекции също са задържани. Прокурорите ще преценят колко от лицата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност“, разкри Гешев.

„Чак сега има претърсвания, защото от май месец до сега са събирани доказателства“, отговори Иван Гешев на журналистически въпрос.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ