Жив да си, Апостоле, че ни показа кои са и Волен, и Марешки, и останалите

14

Такива хора като Васил Левски са велики, защото могат да пишат история, далеч след смъртта си. Могат да създават история, могат да свалят маски.

Както се получи на този 18-и юли, на поредната годишнина от рождението на най-великия българин.

Празник за родолюбци, празник за патриоти, празник за българи.

Те и такива го отбелязаха. А на тези, които не го направиха, увлечени да бранят съветски интереси навръх рождения ден на Апостола, маските паднаха.

3 партии у нас се водят патриотарски – ВМРО, НФСБ и Атака. Един паразит – Веселин Марешки, изведнъж показа воля и той да се намести в патриотичната ниша.

„Левски“ обаче издържаха само воеводите. На десетки места организациите на ВМРО изкараха мало и голямо да се преклони пред великото дело на Левски. Вдигнати бяха негови паметници, младежи облякоха четнически униформи, вяха се байраци. За да покажат, че Апостола може е един ден да го извадят от учебниците по история еничарите от учебното ведомство, но няма кой да го изкорени от народната памет. Не и докато ВМРО се грижи за това.

Какво направиха останалите патреоте!? Нищо. А такива като Марешки и на нищото половината. По избори аптекарят плати поп да попее в Батак на годишнината от клането и да благослови „Воля“. Вчера избори нямаше, Левски не трябваше на олигарха за нищо и той просто го забрави. А и имаше да заработва рубли, война с Волен за съветски самолети водят. То затова и от медиите на Сидеров нищо не се чу за Васил Левски.

Жив да си Апостоле, че някога си направил нещо велико. Толкова велико, че дори и по почитането му след години можеш да разбереш кои са патриоти и кои са такива на заплащане. Или на повикване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ