Гръм в Балчик! Прокуратурата разпитва общински съветници, разследва кмета!

николай ангелов балчик

На фона на слабия сезон и отлива на туристи от Черноморието, започнаха да лъсват някои от причините защо черноморските хотели хванаха паяжини.

Нишката взе да се разплита от… Балчик. Факт е, че от десетилетия местната власт и по-специално черноморските кметове са омазани до ушите в странни ходове и смърдящи схеми. Резултатът е лош туристически продукт и недоволни туристи, които после не се връщат за следващ сезон.

Но защо Балчик? Защото там, е като в останалите морски общини – нещата отдавна са придобили крепостническо-феодален характер. Според информация от града Специалиализираната прокуратура е взела на мушка общината, заради системни съмнителни действия на кмета Николай Ангелов. Той стана медийно известен в национален мащаб с покупката на скъпа лимузина за общински нужди, която де факто се е ползвала персонално от него. Прокуратурата е привикала всички общински съветници от община Балчик, за да събере повече информация за действията на кметската администрация.

Преди месеци напрежението в Балчик се покачи, след като кметът отправял заплахи срещу общински съветници, че щял да ги смачка. Поводът – отказ да гласуват негово предложение. Тогава евродепутатът Ангел Джамбазки подаде сигнал до Главния прокурор, че е получил оплаквания от представители на местната власт за заплахи.

От години община Балчик е пример за непрозрачно управление.  От началото на този мандат ситуацията буквално е „на нож”. Конфронтацията между общински съвет и кмета Николай Ангелов ескалира. Той успя да настрои срещу себе си и най-голямата група в общинския съвет – тази на съветниците от ВМРО.

Недоволството срещу кмета в града расте заради множеството провали на градоначалника – разпродажба на имоти и загубата на акции в курорта „Албена”, плачевното състояние на инфраструктурата, която би трябвало да привлича туристи, а не да ги отблъсква. И не на последно място – кметът похарчи 20 000 лева общинска пара, за да ходи да играе…голф през работно време на игрищата на познати олигарси.

А явно още неща ще извади и Прокуратурата…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ