Крупен столичен бизнесмен арестуван за укриване на данъци

арест

До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения на четирима души за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка с провеждаща се акция на Специализираната прокуратура за разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления, предаде „Фокус“.

Акцията се провежда днес паралелно в Добрич, Варна и София.

„Арестуваните четирима души не са само от добруджанския град. Единият от тях има крупен бизнес в столицата“, посочи Гешев. По думите му действията са по разследване по досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура.

„В акцията участват ДАНС, жандармерия и служители на ОД на МВР в Добрич. Досъдебното производство за организирана престъпна група е образувано в началото на годината. Става дума за данъчни престъпления. Най-късно утре четиримата ще бъдат привлечени като обвиняеми“, заяви Иван Гешев.

„Единият обвинен за ръководене на организирана престъпна група и четиримата като вероятни извършители на вторични престъпления – данъчни, с първоначална щета 300 000 лв. Възможно е нейният размер впоследствие да нарасне съществено след изготвяне на съответните експертизи“, каза зам. главният прокурор. Той посочи, че лицето, което ръководи групата, „в някаква степен е емблематично за град Добрич“, осъждан неведнъж за данъчни престъпления.

На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов, Иван Гешев каза: „Така поставен въпросът, за него става въпрос“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ