Ексклузивни снимки! Кмет на ГЕРБ си сложи златен кенеф в къща за 2 милиона! Само вижте имота му

георги икономов къща

На редакционната ни поща постъпи сигнал от [email protected] за „СХЕМИТЕ“ на кмета на Община Банско ГЕОРГИ ИКОНОМОВ.

Към сигнала за доказателство са приложени снимки от къщата на кмета Икономов и договор за обществена поръчка между община Банско и фирмата на кумецът на Икономов – Димитър Даутев. Припомняме, че бившият депутат от ГЕРБ Икономов преди години лично бе възкачен на престола в Банско по схемата „Цветан Цветанов“. Сега с местния шериф ще се занимава етичната комисия на управляващата партия.

Къщата на Икономов е за над 2 милиона лева, което са 1 000 негови заплати! Т.е. трябват му още 890 заплати, за да докаже произход на парите…

Публикуваме сигнала без редакторска намеса:

Новопостроената къща на кмета

Къщата е построена през 2018 година на закупен от Икономов имот в централната част на град Банско. Прави впечатление с големите размери и изключителния лукс – скъпа външна ограда с изолация, позлатени бани и тоалетни, осветление от скъп кристал, луксозно обзавеждане. Къщата струва над 2 млн. лева. Прилагаме снимки отвън и отвътре.

След построяването на къщата и публикуването на снимков материал, направен от дрон, Икономов продава апартаменти на кумеца си – Димитър Даутов с цел узаконяване на изразходваните средства и на цена, която е много по – висока от цената, на коята се продават недвижими имоти в момента в Банско.

Преди построяването на новата къща в Банско, Икономови живеят на етаж от къща в Разлог, на която закупуват и втория етаж и също правят луксозен ремонт.

Още през първия си мандат Икономов е създал свои фирми (с подставени лица – управители на фирмите), чрез които да управлява общинските средства:

За строителство: Фирма “Лесострой 2010” ЕООД – Управител Димитър Даутов – кумец на Икономов.

Преди да започне мандата на Икономов, Димитър Даутов няма развит собствен бизнес. В момента тази фирма е основен изпълнител – самостоятелно или в консорциум с други фирми – на болшинството обществени поръчки за строителство в Община Банско. Отделно от изпълнението на големи обществени поръчки към същата фирма са насочени стотици хиляди лева по договори чрез директно възлагане. В допълнение – частни инвеститори в Банско са принудени да използват същата фирма, ако желаят да им бъде дадено разрешение за строеж.

 

Преди да започне да изпълнява поръчки през фирмата на Даутов, Икономов използва други фирми и прави разплащане към тях през фирмите на неговата съпруга. Такъв е случаят напр. за договора за “Ремонт на градски парк”, спечелен от “БКС” ООД.

При поръчката за ул. “Гоце Делчев”, която е разделена на етапи, прави впечатление, че единичните цени при определяне на прогнозната стойност на етапа, който се изпълнява от Даутов, са завишени с над 30 % от другия сходен етап. При запитване от изпълнителите на по – евтиния етап, Икономов е дал кратък и ясен отговор – “Трябва да се дадат нагоре”.

 

За почистване: Обединение, в което 60 % участие има фирма “Банско 2020” – Управител на фирмата – Борислав Попов – състудент на Икономов, а основно упълномощено лице за разпореждане със средствата – Димитър Даутов – кумец на Икономов. Фирмата е участвала в конкурс за почистване единствено и само в Банско.

 

Общински паркинги:

 

При създаването си фирмата се управлява от Димитър Даутов. След извършването на всички ремонтни дейности и пълното оборудване на фирмата с коли, СМС паркиране и др. Даутов напуска, а неговото място се заема от Николай Лечов – баща на другия кумец на Икономов. В тази фирма напр. е закупен “паяк” за 150 000 лева, който в момента се продава за 40 000 лева.

 

Охранителна фирма “Банско секюрити” изнудва търговски и туристически обекти в Банско да използват нейните услуги, като в отплата фирмите получават разрешения за удължено работно време. Известно е, че същата фирма се управлява от Александър Мацурев (бивш заместник кмет, в момента – народен представител) и Икономов. Регистрирана е на роднина на съпругата на Мацурев.

 

В момента всички роднини на Икономов заемат длъжности, чрез които управляват общински средства:

 

Райна Икономова – сестра – председател на Читалище “Банско” – второстепенен разпоредител с общински средства

 

Димитър Клечеров – племенник – заема специално открита за него длъжност в Общинска служба “Земеделие”. Преди това работил като юрисконсулт в Община Банско, но напуска след разгорелия се “кум гейт”.

 

Димитър Мунин – съпруг на племенницата на Икономов  Десислава Клечерова – работил в Техническа служба в Община Банско, през което време, ако някой гражданин има проблеми, трябва да се обърне към него по подходящия начин. В момента – директор на Общинско предприятие “Топлофикация”, което непрекъснато се захранва със заеми от бюджета на община Банско. Заедно с племенницата на Икономов имат надзорна фирма – “ДИД Консулт инженеринг груп”, която е надзор на общинските обекти и през която трябва да мине всеки частен обект в Банско, който трябва да бъде узаконен. Фирмата е на други лица, но може да се проследи връзката с племенниците, а на място на строежите се появяват винаги те. (Също имаме снимков материал).

 

Всички от сем. Икономови са “земеделски производители” и ползват европейски субсидии.

 

Съпругата на Икономов е едноличен собственик на капитала в счетоводна фирма “Епик Консулт” ЕООД. Управител е Десислава Бояджийска – сестра на заместник кмета Ивайло Ръхов. Същата фирма води счетоводството на общинските фирми. Офисът на фирмата се помещава в сграда, която е изкупена почти изцяло през последните две години от Димитър Даутов и на която е направен луксозен ремонт.

Съпругата на Икономов – Павлина Икономова е собственик на редица фирми, които имат голяма дейност през двата кмески мандата.

Икономов, отново през Даутев, закупува и прави скъп ремонт и на вила в местността “Шилигарника” в ски – зоната на град Банско, която в момента е отдават под наем.

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 1ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 2ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 3ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 4ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 5ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 6ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 7ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 8ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 9ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 10ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 11ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 12ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 13ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Златни тоалетни и баня в къща за милиони на кмета Георги Икономов в Банско - „Малкия Рилски манастир” снимка 14


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ