Изимутилено нагла шефка на Агенцията: Беше тежко решение да си карам отпуската, докато кахват НАП

галя димитрова
Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план.

Това изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова мотивира в интервю за bTV отсъствието си от агенцията по време на кризата с теча на данни.

Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията, добави Димитрова.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя отговори, че в момента най-важното е да се преодолее кризата. „Оставки се подават лесно в труден момент“, заяви Димитрова.

 

По думите на изпълнителния директор в НАП са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. Такъв тест е предстоял съвсем скоро за новите разпоредби за наредбата на касовите апарати.

 

Малко са хората, които са специалисти в тази област, и аз наистина разчитах на колегите, които отговарят за сигурността на данните, коментира тя думите на министър Горанов, че ѝ има доверие за всичко освен по отношение на IT сигурността.

Димитрова добави, че ѝ предстоят срещи и след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ