Иван Гешев: Не ме е страх какви ще са последствията, важното е да се казва истината

Иван-Гешев

„Не съм човек, който ще избяга от отговорност, нито от доверието на професионалната общност. Нито бягам от битки или от това да изразявам личното си мнение“, това заяви преди минути заместник главният прокурор Иван Гешев. До момента той е единственият номиниран за главен прокурор. „Не ме е страх какви ще са последствията. Важното е да се казва истината“, допълни Гешев.

По повод подготвяния протест довечера от „Правосъдие за всеки“ Гешев подчерта, че като български граждани имаме определени права и едно от тях е правото на мнение.

Той отново припомни защо се е съгласил да бъде издигната неговата кандидатура. „Бях подкрепен от цялата професионална общност, което е огромно доверие, и съм длъжен да го оправдая“.

По повод на това, че до момента е единственият номиниран, Гешев се върна години назад и припомни процедурата по избор на Борис Велчев за главен прокурор. „17 човека от ВСС номинираха един друг бъдещ главен прокурор, но такава реакция нямаше, а за мен Борис Велчев беше един успешен главен прокурор“, добави Иван Гешев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ