„Сан Стефано“ се тресе! Емил Кошлуков изгони знаково лице на БНТ, бивш директор на телевизията

Емил Кошлуков

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков направи първите кадрови промени в телевизията, след като на 5 юли бе избран за шеф от СЕМ, научи БЛИЦ. Днес той е сменил директора на Дирекция „Информация“ Уляна Пръмова и на нейно място е назначил Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване „Още от деня“.

По закон генералният директор на обществената телевизия сам избира екипа, с който ще работи. Мандатът на членовете на Управителния съвет на БНТ обаче изтича следващата година и те се избират от Съвета за електронни медии (СЕМ). Дирекция „Информация“ отговаря за най-важното звено на обществената телевизия – новините и актуалните предавания.

67-годишната Уляна Пръмова е и бивш генерален директор на БНТ. Тя се върна в телевизията като шеф на дирекцията още в началото на мандата на Константин Каменаров, принуден да напусне след като получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В неговия мандат Кошлуков стана програмен директор на БНТ1 и водещ на предаването „Още от деня“.

След напускането на Каменаров стана известно, че БНТ има дългове за над 37 милиона лева с потенциал да достигнат до 60 милиона до края на годината. След оставката му СЕМ избра Кошлуков за временно изпълняват длъжността. В началото на юли след конкурс СЕМ го избра за генерален директор на обществената медия с 3 на 2 гласа.

с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 – Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия (БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ