Андрей Слабаков: Искам да се махне парламента в Страсбург

андрей слабаков

„Искам да се махне парламента в Страсбург, защото е безсмислен”, заяви Андрей Слабаков пред бТВ. Режисьорът бе избран за евродепутат от листата на ВМРО.

„Моето място (в европарламента) е на гражданин, който да прави някакви смислени предложения”, смята Слабаков, но отбелязва, че в момента „гласуваме скучни неща като това кой да бъде председател”.

Новото му поприще не е повлияло на самобитния му стил на обличане, макар да признава, че за откриването е облякъл костюм.

Всички евродепутати се обличат както искат и той не е единственият, който се разкарва по тениска в Страсбург, отбеляза Слабаков, а официалният дрескод е само за изказванията.

Денят му в Европарламента започва с пиене на кафе на местата, където е разрешено пушенето. Той не е единственият любител на тютюна сред европейските представители.

„Председателят на Европарламента пуши много. Постоянно се засичаме на местата за пушене. Аз пуша по четири цигари, а той по три”, разказа Слабаков, който отбеляза, че със Сасоли са се засичали в италианската телевизия РАИ по времето, когато сегашният председател на Европарламента е бил журналист.

Слабаков смята да прекарва времето си и в Брюксел, и в България.

Освен с работата си като евродепутат, в момента режисьорът се занимава и с организирането на нов рок фестивал в България заедно с бившия кмет на Каварна Цонко Цонев и певеца Димитър Аргиров.

Събитието ще се проведе на 9 и 10 август в Челопеч. Ще участват световни рок групи като Cradle of Filth, Scarlet Aura, Silked & Stained, Pretty Maids, AXXIS и Wild Souls.

„Избрахме Челопеч, защото кметът Алекси Кесяков е много готин”, заяви Андрей Слабаков.

Фестивалът ще се нарича „Вълчата пътека” и има за цел да се превърне в най-голямото рок събитие в България и да замести Каварна рок фест.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ